maanantai 25. marraskuuta 2024

Soijarouhepihvit

Soijarouhe. Ainesosa josta on ollut välillä vähän ristiriitaiset tunteet. Se on ollut aikaisemmin minusta vähän sellainen ruoka-aine, etten oikein aiemmin kokenut sen pitävän nälkää. Ja soijan maku tuli minun makuun liikaa esille. Mutta viimeaikoina olen opetellut käyttämään sitä lihan korvikkeena niin, että nuo ylläolevat ongelmat korjaantui. Kuitenkin ainesosana se on suhteessa lihaan edullista, ja välillä tekee hyvää olla ilman liharuokia.


Selvästikään en ole aiemmin lisännyt soijasta koostuneeseen ateriaan tarpeeksi rasvaa ja hiilihydraatteja kasvisten lisäksi, että se nälkä pysyisi poissa. Nyt viime aikoina olen koonnut ravitsevia ja hyvin nälkää pitäviä annoksia, kun olen varmistanut että kaikki edellämainitut osa-alue boxit on ruksattu.


Sitten tämä vahva soijan maku. Olen maustanut soijarouheen pelkillä mausteilla aikaisemmin. Itse kun en noudata kasvisruokavaliota, niin turvotan rouheen nykyään lihaliemeen. Tämän voi tehdä myös kasvisliemeen ja sekin peittää vahvaa sivumakua.


SOIJAPIHVIT/PYÖRYKÄT

PERUSOHJE

(LINDSTRÖMIN PIHVIN/PYÖRYKÄN SAAT LISÄÄMÄLLÄ OHJEESEEN YHDEN TAI KAKSI RAASTETTUA, KYPSÄÄ PUNAJUURTA)


2dl vettä

2dl soijarouhetta

1 sipuli

Liha/kasvisliemikuutio

Muutama rkl jauhoja/perunajauhoja

(Mausteita oman maun mukaan. Itse lisään vähän paprikamaustetta, valkosipulijauhetta, maustepippuria mutta liemikuutiossa itsessäänkin on hyvin maustetta.)

(Kananmuna)

Öljyä paistamiseen



Keitä vettä, kaada sekoituskulhoon ohjeen määrä vettä ja murenna sekaan haluamasi liemikuutio. Jätä turpoamaan. Pilko ja kuullota välissä pieneksi silputtu sipuli pannulla miedolla lämmöllä. Lisää soijaseokseen. Lisää valitsemasi jauhot ja halutessasi kananmuna. Koostumuksessa haetaan muotoiltavaa taikinaa. (Soija pitää vähän huonosti muotoa, mutta on kikkoja pitää pullat/pihvit kasassa paiston yhteydessä). Lisää vielä haluamasi mausteet seokseen ja sekoittele kaikki hyvin. Muotoile joko pyörykät tai pihvit, ja laita yksitellen paistumaan valmiiksi miedolla lämmöllä olleelle pannulle. (Voit kokeilla onko pannu tarpeeksi kuuma pienellä tipalla vettä. Jos tippa suhahtaa, pannu on paistovalmis. Tässä saa olla tarkka, että vesi haihtuu ennen kuin lisäät sekaan öljyn, jolla paistat.) Anna paistua hyvin toiselta puolelta, niin että syntyy rapea pinta joka pitää pihvin tai pyörykän kasassa kääntäessä. Voit käyttää pyöryköitä kääntäessä pannun pyöreähköä reunaa apuna. Pihvit saa käännettyä melko hyvin vaan lastalla, kunhan rapea paistopinta on syntynyt toiselle puolelle. Käännä, ja odota kunnes samanlainen rapsakka pinta on myös toisella puolella. 

Lisää mihin laittaisit jauhelihastakin tehdyn pihvin tai pyörykän.

Näin ainakin minusta tulee hyvänmakuista. Lidströmin versio on myös aivan todella hyvää. Olen tehnyt näitä purilaisiin, pastaan ja tomaattikastikkeeseen, perunamuusin, kastikkeen ja kasvisten kanssa. Mahdollisuudet on ihan jokaisen omasta mielikuvituksesta kiinni. Voin sanoa, että sain ainakin oman mielipiteen soijasta muutettua kun löysin oikean rutiinin tehdä siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti